Ingredients(3-4orang):
- approx. 2 1/2 cups Macaroni
- 2-3 cups water for boiling macaroni
- 1 1/2 Ayam/ daging cincang
- 1/2 Bawang besar dihiris-hiris
- 2 1/2 sudu besar Serbuk kari
- 2 biji Telor
- 1 1/2 Susu segar
Cara-cara:
- In a microwaveable bowl, masukkan macaroni and add water angak2 lebih sedikit dari pada paras macaroni.
- Put in microwave, and microve re-heat for about 10-15 minutes, hingga lembut. Toskan macaroni dan ketepikan.
- Tumiskan bawang besar hingga naik bau, masukkan ayam/daging cincang.
- Larutkan serbuk kari dalam sedikit air, masukkan dalam kuali.
- Masak sehingga agak kering.
- Dalam satu mangkuk yang lain, masukkan susu segar, dan masukkan telur. Kacau sebati.
- Kemudian, masukkan ayam cincang yang telah ditumis tadi ke dlm mangkuk susu.Kacau.
- Dalam bekas caserol or pyrex, sapukan butter.
- Masukkan macaroni tadi, kemudian masukkan susu tadi ke dlm mangkuk pyrex.Make sure susu menutupi seluruh macaroni and jangan lebih drpd aras macaroni.
- Bakar dlm mikrowave 10-20 minit. Check with a fork. Kalau ade melekat2 lagi, bakar lagi for about 2 -3 minutes.
No comments:
Post a Comment