Ingredients (4person):
- 1/2 ekor ayam
- 100g ready made kimuchi
- salt to taste
- some ground black paper
- 3 tbs honey
- 5 tbs sugar
- 3 tbs soy sauce
- mayonese
- 2 tbs cornstarch
- 1/2 cup water
- Dalam frypan, goreng ayam yang diperap dengan garam dan blackpepper dengan sedikit minyak.
- Bila dah masak, masukkan kimuchi, honey, sugar and salt.
- Masukkan air supaya lebih berkuah. Adjustkan rasa, supaya masam manis.
- Masukkan cornstarch yang dah dilarutkan dengan sedikit air, kacau hingga pekat.
- Sebelum hidang, letakkan sedikit mayonese di atas ayam.
http://www.kyounoryouri.jp/recipe/9272_%E7%85%A7%E3%82%8A%E7%84%BC%E3%81%8D%E3%82%AD%E3%83%A0%E3%83%81%E3%83%81%E3%82%AD%E3%83%B3.html
No comments:
Post a Comment